top of page

Znáte všechny designy epoxidových podlah?

Aktualizováno: 10. 2.


Interiérový design se stále posouvá vpřed a také podlahy podléhají módním trendům. Co bylo oblíbené před 10 lety, to už dneska nikdo nechce.


Naštěstí mají epoxidové podlahy nevyčerpatelné možnosti dekorování a mohou v dlouhodobém horizontu stále co nabízet.


IMITACE BETONU A MRAMORU

V současné době jsou velmi oblíbené imitace mramoru a betonu. I v tomto dekoru existuje mnoho variant i chemicko-technologických postupů, jak dosáhnout přesně toho, co si zákazník přeje. Někdo preferuje jemnou kresbu, jiný zase výrazné mramorování v širokých liniích.


Imitace betonu je trochu na ústupu, avšak jsou druhy interiérů, kam vyloženě patří.


A nezapomeňme na imitaci teraca! Epoxidem dokážeme velmi věrohodně opravit nebo nahradit klasické teraco, které získá navíc nesporné výhody epoxidu.


Proto vždy před zahájením realizace připravujeme pro klienta několik vzorků, z nichž si vybere přesně ten design, který mu vyhovuje nejvíce. Projděte si fotogalerii s příklady vzorků jednotlivých designů epoxidových stěrek na podlahu.


CHIPSOVÁNÍ

Další oblíbená varianta dekoru epoxidových stěrek je tzv. chipsování. Jednobarevné nebo vícebarevné akrylátové chipsy se v jemném nebo hustém zásypu aplikují na finální vrstvu epoxidové stěrky. Podlaha se musí ještě uzavřít 1-2 vrstvami laku. Tento dekor je v současné době na ústupu, avšak jsou místa, kde vypadá stále skvěle.


Rád bych zde upozornil na rozšířený postup s přelakováním polyuretanovým lakem. Tento krok ze zkušeností nedoporučuji, protože polyuretanový lak není tak odolný, jako epoxidový lak. Já osobně přetírám chipsy transparentní pryskyřicí - je to nejlepší řešení, jak po stránce odolnosti, tak po stránce estetické.


3D PODLAHY

Samostatnou kapitolou jsou podlahy 3D - kdy pomocí speciální fototapety a epoxidové transparentní pryskyřice vytváříme hloubkový efekt obrazu na podlaze. Díky pokročilému digitálnímu tisku a možnosti nechat si takovou fototapetu vyrobit přesně na míru, jsou takové podlahy doslova neuvěřitelné.


POZOR! Pokud si koupíte 3D samolepící tapetu na zem a již ji nepřelejete epoxidovou pryskyřicí okradete se nejenom o dechberoucí 3D efekt, ale taková podlaha vám bez poškození vydrží jen pár týdnů.


Také lze do podlahy zalévat různé předměty od mincí po kávu. Fantazii se meze nekladou.


Trend 3D podlah rok od roku získává stále větší počet nadšenců. Lidé se zkrátka nebojí experimentovat a to je dobře!


METALICKÉ EPOXIDOVÉ PODLAHY

V zahraničí jsou velmi oblíbené metalické podlahy. Lesknoucí se podlaha v různobarevných odstínech je velmi výrazná a hodí se do exkluzivních prostor. Popularita metalických podlah je na vzestupu zejména díky množství videí na YouTube z USA.


Do interiéru bytu nebo rodinného domu bych byl s takovou podlahou opatrný. Metalická podlaha je velmi výrazný prvek a doslova ovládne celkový design takového prostoru. Nechte si od nás poradit!


JEMNĚ TŘPYTÍCÍ SE EPOXIDOVÉ PODLAHY

Na podlahu můžeme kromě metalických barev aplikovat také třpytky, které v odlesku světla udělají nádherný efekt. Tyto podlahy jsou většině zákazníků neznámé, avšak když vidí na vzorku tuto variantu jsou nadšeni. Právě hra světla dělá z takových podlah klenot. Vypadají odlišně z různých úhlů pohledu a to je činí méně okoukatelnými.


Tyto epoxidové podlahy působí nenuceně a elegantně a já je zákazníkům rád doporučuji.


SVÍTÍCÍ EPOXIDOVÁ PODLAHA

V poslední řadě můžete mít podlahu, která bude svítit desítky minut poté co v místnosti zhasnete světlo. Taková podlaha je skvělá do koupelny nebo k bazénu. Epoxidová podlaha obsahuje fotoluminiscenční prášek, který se aplikuje do transparentní pryskyřice.


Rádi vám takovou podlahu uděláme na zakázku. Upřímně neznám žádnou firmu, která by je v Evropě uměla aplikovat. Aplikace svítící epoxidové podlahy je technologicky náročná a nedoporučuji se do toho pouštět SVÉPOMOCÍ.


Jednotlivé designy podlah si podrobně rozebereme příště!

Líbil se vám článek? Chcete další zajímavé tipy a inspiraci?

Sledujte nás na sociálních sítích!




Projděte web a zeptejte se na to, co vás zajímá!

Fotogalerie - designy epoxidových podlaha - INSPIRACE



Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page