top of page

Epoxidová podlaha - odolnost 25 let se zárukou!

(SERIÁL BENEFITY EPOXIDOVÝCH PODLAH - 1. DÍL)


Proč poskytujeme tak vysokou záruku na epoxidovou podlahu, ačkoliv konkurence dává záruky maximálně na 3 roky?


Těch důvodů je několik a dohromady je reprezentuje jedna věta: Věříme na 100% tomu, co děláme.


Používáme pouze profesionální čistě syntetický epoxid, který odebíráme přímo od českého výrobce. Jeho odhad výdrže epoxidové stěrky, se kterou pracujeme, je 60 let! A tak mohu s jistotou konstatovat, že epoxidové podlahy, které aplikuji zákazníkům mě i mou firmu určitě přežijí.

Důraz na kvalitu: epoxidová podlaha - odolnost

Dalším důvodem, proč jsem přesvědčen o odolnosti a stálosti našich epoxidových podlah je ten, že nešetřím na materiálu, který aplikuji v domácích nebo obchodních interiérech zákazníků.


Je třeba podotknout, že většina firem se snaží ponížit náklady snížením množství používaného epoxidu. Proto je v České republice obecně nečastější aplikovaná vrstva epoxidové stěrky o síle 2mm.


Já aplikuji dvě nebo tři vrstvy epoxidové stěrky v minimální celkové síle 3mm, častěji vyšší. Právě větší tloušťka epoxidové podlahy způsobí její nezničitelnost a odolnost v čase. Například v garáži, nebo výrobních a skladovacích prostorách, kde představuje epoxidový povrch ochrannou vrstvu betonového podkladu, dokáže tento materiál obstát desetiletí.


Zde bych ještě rád podotknul, že kvalitní podklad pod epoxidovou stěrku je také velmi důležitý. Doporučuji vyhnout se anhydritu nebo snaze ušetřit na betonovém podkladu. Také betonových podlah je mnoho druhů a ne každý je vhodný pod epoxidovou stěrku! (více v doporučených článcích)


Proč to mohu tvrdit? Viděl jsem velmi staré epoxidové povrchy ve stejném čistě syntetickém složení a jejich stav byl vzhledem k namáhání a stáří obdivuhodný. Ačkoliv používám moderní epoxidové stěrky jejich chemický princip je podobný a v čase ještě vylepšený. Betonový podklad byl v tomto případě velmi kvalitní.


Bohužel dnes často používané levnější epoxidy na cemento-akrylátové bázi, které jsou k dostání v běžných hobby marketech, tvoří po několika letech vlasové trhliny a desítek let se určitě v pořádku nedožijí.


Unikátní chemická reakce zasíťování (epoxid je dvousložkový materiál, kdy se složka A a B spojí zcela specifickou reakcí, odlišnou od polyuretanů nebo rozpoušťědlových laků), způsobí velmi pevné spojení chemických částic. Proces chemické reakce je navíc konečný a nedochází k dalšímu uvolňování chemických látek do ovzduší, jako například u vinylu.


Ano, naše epoxidové podlahy jsou v porovnání s konkurencí často dražší, avšak důvody, které k tomu vedou jsou ve vašem zájmu. Kvalitní podlaha a spokojený zákazník je mým hlavním a jediným cílem.


Jestli se chcete dozvědět více, přečtěte si další články z blogu, projděte náš web - např. sekci technické parametry, nebo se nechte inspirovat ve fotogalerii!


Máte-li otázky, kontaktujte nás. Odpovíme vám zpět co nejdříve!


A sledujte nás na INSTAGRAMU!





Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page