top of page

Co je epoxidová podlaha?

Aktualizováno: 1. 3. 2023

Epoxidová podlaha patří do kategorie litých podlah.


Tvoří jí hmota na bázi epoxidové pryskyřice. Ta může být probarvená nebo transparentní. Je dvousložková, nízkoviskózní a bezrozpouštědlová.


Aplikuje se na podlahu litím a následným roztahováním po ploše nejčastěji ve 2 vrstvách v síle 3-5mm. Tím vytvoří na podlaze rovný a bezspárový povrch, který je v současné době požadován stále častěji.


Její vlastnosti jsou oproti běžným typům podlah výjimečné. Skvěle odolává mechanickým a chemickým nárokům (nárazy, oděry, tlak, oleje, saponáty, atd.).


Snadno se udržuje v čistotě. Je vhodná pro alergiky a po vytvrzení neuvolňuje do ovzduší žádné chemické látky, jako např. polyuretanové podlahy.


Aplikuje se nejčastěji na beton, anhydrit nebo dlažbu.


Má nekonečné možnosti dekorování.


Je vhodná, jak do průmyslových a obchodních prostor (sklady, výrobny, garáže, dílny, showroomy, obchody, kanceláře,...), tak do interiérů moderních domů a bytů. Nejčastěji je aplikována do vstupních chodeb, kuchyní a koupelen.


Stále častěji se objevuje jako podlahová krytina v celých patrech domů nebo v kompletní ploše bytů.


Tvrdost epoxidové stěrky odpovídá parametrům mramoru.


Obliba epoxidových stěrek zejména v USA nebo v Asii je obrovská. Dejte jim šanci i ve svém domově nebo firmě! Uvažujete o originálním řešení nebo požadujete po podlaze hlavně funkční vlastnosti?


Líbil se vám článek? Chcete další zajímavé tipy a inspiraci?


Sledujte nás na sociálních sítítch!







Projděte web a zeptejte se na to, co vás zajímá!





Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page