top of page

Jaké jsou trendy v epoxidových podlahách?

Aktualizováno: 27. 3. 2023

Interiérový design se stále posouvá vpřed a také podlahy podléhají módním trendům. Co bylo oblíbené před 10 lety to už dneska nikdo nechce.

Naštěstí mají epoxidové stěrky nevyčerpatelné možnosti dekorování a mohou v dlouhodobém horizontu stále co nabízet.

V našem novém videu (obsahuje české titulky) si řekneme i ukážeme základní informace o nejrůznějších druzích dekorování a uvidíte, že budete překvapeni, co všechno epoxidové podlahy dokážou!


Zde je základní výčet dekorů:


1. Jednobarevné podlahy ve všech odstínech RAL


2. Podlahy v imitaci mramoru a betonu. I v tomto dekoru existuje mnoho variant i chemicko-technologických postupů, jak dosáhnout přesně toho, co si zákazník přeje. Jedná se o různé odstíny a kombinace 2 i 3 různých barev.

Kresba může být ještě variabilnější. Jemné mramorování dvou blízkých odstínů nebo výrazné kresby na epoxidové podlaze barevně vzdálenějšími odstíny.


3. Dekorování epoxidových stěrek tzv. chipsováním. Jednobarevné nebo vícebarevné akrylátové chipsy se v jemném nebo hustém zásypu se aplikují na finální vrstvu epoxidové stěrky. Podlaha se však musí ještě uzavřít 1-2 vrstvami laku.


4. Samostatnou kapitolou jsou podlahy 3D - kdy pomocí speciální fototapety a epoxidové transparentní pryskyřice vytváříme optickou iluzi, jako by bylo dno podlahy v hloubce. Můžeme použít 3D tapetu, jejímiž efekt znásobí nanesení transparentní pryskyřice.

5. Také lze do podlahy zalévat různé předměty od mincí, kamenů, skla nebo např. kávu. Fantazii se meze nekladou. Tyto předměty lze zalévat třeba postupně a vytvářet tak hloubkový efekt.

6. Další příbuznou variantou je zalévání fototapet s motivy moře, pouště, lávy atd. I taková podlaha i když nepůsobí hloubkových dojmem je velmi efektní. Tento design vám umožní dosáhnout jakéhokoli motivu, který si vůbec dokážete představit.

7. Ve světě jsou velmi oblíbené metalické podlahy. Lesknoucí se podlaha v různobarevných odstínech je velmi výrazná a hodí se do exkluzivních prostor. Metalické epoxidové podlahy se aplikují stejně jako klasické barevné stěrky v odstínech RAL, obsahují však navíc speciální pigmenty, které způsobí dechberoucí efekt.

8. Na podlahu můžeme kromě metalických barev aplikovat také třpytky, které v odlesku světla udělají podobný efekt jako metalické stěrky. I zde existují zajímavé dekory jemných stříbrných nebo zlatých odlesků. Pokud se s nimi zachází vkusně, působí podlaha velmi elegantně a nenásilně.

9. V neposlední řadě můžete mít fotoluminscenční podlahu, která bude svítit desítky minut poté co v místnosti zhasnete světlo. Taková podlaha je skvělá do koupelny nebo k bazénu. Že jste o takové podlaze neslyšeli? Souhlasíme, je jich na světě opravdu málo. Jejich aplikace není snadná, materiál hůře dostupný, ale stojí to opravdu za to!


A to není ještě všechno!

10. Jednou z dalších populárních možností jsou podlahy s texturou dřeva nebo kamene. Tyto podlahy jsou ideální pro ty, kteří chtějí přirozený vzhled, ale zároveň by rádi využili výhod epoxidových stěrek, jako je vysoká odolnost a snadná údržba. Existuje mnoho variant a technik, jak dosáhnout realistického vzhledu dřeva nebo daného druhu kamene. Chce to však zkušenosti toho, kdo takovou podlahu dělá.

11. A nakonec jsme si nechali oblíbené průhledné epoxidové podlahy, které vytvářejí iluzi křišťálově čisté vody. Tento design vypadá velmi luxusně a přidává prostoru nádhernou hloubku.


V závislosti na vašem vkusu a potřebách interiéru, si můžete vybrat z mnoha designů epoxidových podlah, které vám poskytnou nejen krásný vzhled, ale i vysokou odolnost a snadnou údržbu. My na podlahy poskytujeme záruku 25 let.


Můžete se na nás také obrátit, pokud si takovou podlahu chcete vyrobit svépomocí. Díky individuálnímu poradenství to zvládnete i vy!


Jednotlivé designy podlah jsou rozebrané v dalších článcích našeho blogu!


Sledujte nás na sociálních sítích!









Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page