top of page

Epoxidová podlaha v IMITACI MRAMORU

Aktualizováno: 17. 7. 2023

1. díl seriálu DESIGNY EPOXIDOVÝCH PODLAH

Epoxidové stěrky mají nevyčerpatelné možnosti dekorování a právě v tomto článku si rozebereme na příkladu 10 fotografií absolutně nejrozšířenější design v České republice i ve světě. Tím je právě epoxidová podlaha v imitaci mramoru.


Kresbu mramoru vytváří řemeslník ručně a má na to ani ne 20 minut, než začne epoxid tuhnout. Žádná oprava nepřichází v úvahu. I když čas je velmi neúprosný, na druhou stranu má epoxidová stěrka ideální vlastnosti pro tvorbu nádherných mramorových dekorů.


Nádherné a originální podlahy se dají provádět různými chemicko-technologických postupy a tak dosáhnout přesně toho, co si zákazník představuje.

Proto v NC Atelieru vždy před zahájením realizace vytváříme sadu vzorků, ze kterých si můžete vybrat ten, který vás nejvíce osloví.

Pro názorný příklad různých druhů mramorování si detailně popíšeme 10 fotografií epoxidových podlah.


1. obrázek vzorku epoxidové podlahy ukazuje klasické mramorování, kdy základ tvoří světlejší odstín do kterého se lehce aplikuje odstín tmavší. To lze udělat samozřejmě v různých barvách, nejčastěji se tak děje v šedivé a krémové. Kresba mramoru může být volná nebo tažená jedním směrem (melírování)


2. obrázek podlahy kolem bazénu ukazuje imitaci mramoru, v opačném poměru. Základem je barva tmavší a kresba je prováděná jemně světlejší barvou.


3. a 4. obrázek vzorku je ukázka mramorování třemi výrazně odlišnými barvami. Kresba na podlaze je tak velmi dramatická. Můžeme také použít 3 barevně blízké odstíny, pak by epoxidová podlaha byla jemná a mramorování by působilo nenápadně. Tato technika je velmi náročná a vyžaduje velké zkušenosti od toho, který epoxidovou podlahu dělá. Člověk, který pracuje se třemi různými barvami, musí být rychlý a neomylný.


5. příklad mramorování třemi barvami je epoxidová podlaha v baru. Zde se pracovalo s bílou, černou a šedou barvou.


6. a 7. vzorek epoxidové podlahy ukazuje jemné až velmi nenápadné mramorování bílou barvou v šedém základě. Toto je velmi oblíbený design, který v pohledu na celou plochu působí velmi decentně.


8. vzorek epoxidové podlahy představuje tzv. žilkování. Kontrastní odstín je do základní barvy aplikován v malém množství a již se ručně takřka neroztahuje. Nechává se povětšinou samovolně rozlít do základního odstínu.


9. příklad je koupelna, kde je dekor roztažen do větších celků, které jsou více méně oddělené. I tento dekor je velmi oblíbený.


10. poslední fotografie se již nesnaží o nápodobu mramoru. Kontrastní odstín aplikovaný do základní barvy není roztahován do plochy a zachovává si ostřejší kontury. Nevšední design zaujme a zůstává originálem.


Příště se těšte na imitaci betonu a technologické postupy, které vás určitě ještě nenapadli!


Líbil se vám článek? Chcete další zajímavé tipy a inspiraci?


Sledujte nás na sociálních sítích!








Projděte web, přečtěte si další články z našeho blogu nebo se nás přímo zeptejte na to, co vás zajímá!


244 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page