top of page

Proč jsou epoxidové nátěry tak populární?

Aktualizováno: 10. 3. 2023

Epoxidové podlahy jsou velmi oblíbené, a to z dobrého důvodu. Jsou více jak půl století osvědčeným finálním povrchem komerčních, průmyslových a bytových prostor. Důvodem je hladký a vysoce odolný povrch podlahy, který je schopen dostát těm nejvyšším nárokům na údržbu a hygienu. Epoxidové podlahy vytvářejí bezpečné a čisté prostředí doma, v kanceláři ale i pro pohyb vozidel a lidí ve skladech a průmyslových areálech. Jednou ze skvělých vlastností epoxidových podlah je jejich tepelná vodivost, která skvěle podporuje podlahové topení. I bez topení je povrch přirozeně teplý na rozdíl od dlažby.


V dnešní době je více než důležité udržovat podlahu čistou, hygienicky nezávadnou. Velmi snadná údržba, přirozeně hypoalergení podlaha je žádoucí a praktická. Na rozdíl od dlažby vás nemusí trápit nečitoty ve spárách - ty u epoxidových podlah prostě nejsou žádné.


Epoxidové nátěry se nanášejí v několika vrstvách po 24 hodinách. Aplikace je rychlá, bezprašná a v případě silnovrstvách nátěrů nezapáchá. Epoxidové bezrozpouštědlové nátěry, které používáme jsou bezpečné, jak při aplikaci, tak po zatvrdnutí. Epoxidová pryskyřice se s tvrdilem zasíťuje a žádné chemikálie se neodpařují, na rozdíl od stále oblíbených vinylů, které jsou v bytě cítit dlouhé měsíce po aplikaci.


Epoxidová pryskyřice je jako materiál odolná vůči skvrnám a mechanickému namáhání i v extrémně náročných místech jako jsou garáže nebo autodílny. Další skvělá věc, která vysvětluje popularitu epoxidového podlahového nátěru, je nadměrně dlouhá životnost epoxidových nátěrů a stěrek - až 60 let. Epoxidové stěrky jsou zcela voděodolné - používají se i do bazénů a tak skvěle ochrání i vaši podlahu v garáži, kuchyni nebo na chodbě. Na povrchu se nezachytávají plísně a je doporučována pro alergiky.


Epoxidové podlahy jsou skvělou volbou pro všechny vstupní prostory interiérů - chodby a haly.
Epoxidový nátěr chodby v červné barvě.

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page