top of page

6. díl Seriálu DESIGNY EPOXIDOVÝCH PODLAH: Metalíza

Aktualizováno: 25. 2. 2023

Metalické epoxidové podlahy jsou hitem!


Tyto specifické epoxidové stěrky přišly z USA, avšak jsou k dostání i taky v České republice a i my takové podlahy pro své zákazníky realizujeme.


Metalické epoxidové stěrky jsou dvousložkové licí hmoty na bázi epoxidové pryskyřice s obsahem plniv a pigmentů, které dají vaší podlaze nádherné odlesky. Vyrábí se v metalických odstínech mědi, zlata, stříbra, perleti, bronzu, fialovém, modrém, hnědém a v zelenkavé perleti.


Aplikace takové podlahy je v zásadě stejná jako u klasických epoxidových stěrek v odstínech RAL vzorníku.

Jak se epoxidová metalická stěrka nanáší?

Klasicky ve třech krocích: 1. penetrace, základní vrstva epoxidové pryskyřice v RAL a finální vrstva epoxidové metalické stěrky.

Existuje také ještě jeden postup k výrobě metalické stěrky a to s použitím sprejů (zlatých/ stříbrných, ...). Má to jednu výhodu a jednu nevýhodu. Metalická podlaha s použitím sprejů je levnější. Avšak aplikace takové podlahy vyžaduje bohaté zkušenosti s epoxidovými stěrkami u toho, kdo ji dělá.


Spreje se aplikují do živé epoxidové stěrky v libovolném odstínu a po zaschnutí vytvoří podobný metalický efekt. Tímto postupem můžete vytvořit podlahu v designu podle své představy.


Taková metalická podlaha je jemnější a elegantnější. Má originální kresbu, přesně takovou jakou chcete a vytvoříte. Je nádherně proměnlivá v odlescích proti světlu - zkrátka metalická podlaha vás bude bavit!


Právě dechberoucí efekty těchto podlah dodávají metalickým litým podlahám jejich popularitu.


Taková podlaha se hodí nejenom do reprezentativních interiérů. Skvělou volbou je pro vstupní části nebo recepce firem, do showroomů, luxusních kadeřnictví, wellness, obchodů nebo restaurací.


Na našem videu níže je postup, krok za krokem, jak se taková podlaha vytváří. Je s českými titulky.

A to je poslední díl z našeho seriálu o Designech epoxidových podlah.

Přečtěte si i další články v této kategorii!


Líbil se vám článek? Chcete další zajímavé tipy a inspiraci?


Sledujte nás na sociálních sítích!







Projděte web a zeptejte se na to, co vás zajímá!





Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page