top of page

Epoxidová podlaha v IMITACI BETONU

Aktualizováno: 20. 11. 2023

2. díl seriálu Designy epoxidových podlah.


V tomto článku rozebereme stále oblíbený dekor stěrky, kterým je epoxidová podlaha v imitaci betonu.


Jak se stal čistě stavební materiál - beton, předmětem designových řešení interiérů je zajímavá otázka sama o sobě.


Právě trochu drsná a chladná estetika architektury 20. století se stále drží na vrcholu oblíbenosti, jak mezi designéry, tak jejich zákazníky.


Možná byste se divili, ale betonů je tolik druhů a variant, že se ve své různosti vyrovnají mramoru.


I zde platí, že v NC Atelieru vždy před zahájením realizace vytváříme sadu vzorků, ze kterých zákazník vybere ten nejvhodnější.


Prvních pět obrázků, jenž jsou součástí tohoto článku, ukazují rozličnou kresbu epoxidové stěrky. Při imitaci betonu se většinou pracuje s dvoubarevnou kombinací různých odstínů šedé a bílé.


Dekory se tvoří následujícími způsoby:


1. Do právě aplikované a ještě neztuhlé stěrky, se nakape, nebo nalije epoxid v druhém odstínu. Ihned tento druhý odstín roztahujeme ve velkých plochách, nebo jej roztíráme v kratších tazích v libovolném směru.


2. Další technikou, která se často používá s tou předchozí, je použití chemického činitele. Roztok, který je schopen dekor dále upravit, vytváří zajímavé obrazce v podobě kruhů a kaněk. Ty se pak samovolně rozšiřují a vpíjí do sebe.

Zajímá vás, jaký roztok to je? To se můžete dozvědět v rámci našeho individuálního poradenství, nebo v příručce.


3. Existuje však ještě jeden způsob, jak k celé záležitosti přistoupit. Beton nebudeme imitovat, naopak jej vyzdvihneme v celé jeho drsné kráse.

Pokud na beton (i nivelační stěrku) nalijeme transparentní pryskyřici, zvýrazníme všechny detaily i nedokonalosti podkladu. Epoxidová pryskyřice působí vizuálně stejně, jako voda nalitá na zaprášený kámen. Oživí barvy a kontrasty. Zároveň ale ochrání beton průhlednou a super odolnou vrstvou, která se navíc velmi snadno udržuje v čistotě.


Jaký design se vám líbí nejvíce?

Zaujal vás článek? Chcete další tipy a inspiraci z oboru epoxidových podlah?


Sledujte nás na INSTAGRAMU!




Projděte web a zeptejte se na to, co vás zajímá!



145 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page