top of page

Proč je Epoxid ZDRAVOTNĚ NEZÁVADNÝ narozdíl od PVC?

Aktualizováno: 3. 11. 2023

Ano materiály jako lino, vinyl, polyuretanové podlahy i epoxidové podlahy nejsou přírodního původu a jsou lidově řečeno umělé.


Do první skupiny podlahových materiálů z PVC, která je také v současné době nejvíce rozšířená patří lino, populární vinylové podlahy (což je v zásadě lino, které je v dílcích) a lité polyuretanové podlahy. Všechny tři druhy podlah jsou měkké a mají jednu zásadní společnou chemickou reakci.


Při jejich výrobě nedojde k zasíťování všech chemických složek a ty se následně uvolňují z materiálů ven. Z počátku cítíte charakteristický pach tzv. novoty, avšak časem si částečně zvyknete. Chemická reakce ale pracuje dál a neustále.


Minulost PVC je neodmyslitelně spojena s ftaláty, které poškozují zdraví a dodnes jsou zdrojem nejistoty, zda je taková podlaha bezpečná.


I když některé vybrané moderní podlahy ftaláty neobsahují, neznamená to, že tyto podlahy neuvolňují i jiné chemické sloučeniny.


Epoxidová podlaha však funguje na zcela jiné chemické reakci.

Proč je tedy epoxid zdravotně nezávadný?

Při aplikaci epoxidové stěrky dochází k tzv. zasíťování - kdy se všechny chemické složky uzavřou ve hmotě a podlaha je pak chemicky stálá a neměnná. Chemická reakce již neprobíhá - je zcela dokončena.


I proto si epoxidové podlahy získávají stále větší oblibu ve světě a v České republice.


Epoxidové podlahy jsou velmi odolné a tvrdé. Jejich charakter je odlišný než u předchozí skupiny.


Tyto podlahy jsou hypoalergenní a jsou ZDRAVOTNĚ NEZÁVADNÉ.



Chcete vědět víc? Čtěte náš blog na webu a sledujte nás na INSTAGRAMU!


Máte nějaké dotazy? Zeptejte se nás!


SLEDUJTE NÁS NA SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH!





99 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page